top of page

"LA HUMLA BRUSE" 

Vi startet vårt bryggeri i 1989. På den tiden var "aromahumle" et ukjent begrep. Vi så det som vår misjon å introdusere øltyper med markant humlekarakter. Vi var de første til å tilby det norske folk øltyper som Pale Ale, IPA, Porter og Stout. Tyske og Belgiske øltyper kom også raskt på menyen. 
OsloMikrobryggeri 7.jpg
HISTORIEN

 

Øl-entusiastene Frithjof Hungnes og Christopher Jerner studerte sammen på USAs vestkyst på slutten av 80-tallet.  Der oppdaget de det nye mangfoldet av øltyper innenfor håndverksøl sjangeren. "Mikro-øl" som Anchor Steam og Sierra Nevada ble raskt deres nye favoritter.  Tanken på å reise hjem til det smale øl utvalget i Norge hvor ølkartellet fortsatt rådde var utenkelig.

(For de  som ikke kjenner til ølkartellet så var det en ordning hvor bryggeriene hadde delt opp landet i regioner og hvor de tilnærmet hadde monopol på sine produkter).

​De besluttet derfor å starte sitt eget mikrobryggeri allerede før de dro hjem. Som sagt, så gjort. Dette ble det første mikrobryggeriet i Skandinavia og det første nye bryggeriet i Norge siden 1899.

bottom of page